Error when attempting to install v 1.5

Aug 14, 2013 at 9:37 AM
Hi all

First, my apologies. I believe I originally posed this question incorrectly as an Issue.

I am using TFS2010 SP1 CU2 and attempting to instal TFS Versioning 1.5.

I have been following the 'Simplified Install' instruction. The template files (VersioningBuildTemplate.xaml and VersioningBuildTemplate15.xaml) are checked into $/The Team Project/BuildProcessTemplates and the activity dll is checked into $/The Team Project/BuildProcessActivities.

The error occours when creating a new build definition and attempting to set the default template; neither of the checked in templates are displayd so I click on new and attempt to 'select an existing XAML file'. Upon clicking ok, VS pauses for a few seconds then a very helpful error pops-up saying "Team Foundation Error: The File Exists".

Image

The Application Event Log on our TFS 2010 server shows the following error...
TF53010: The following error has occurred in a Team Foundation component or extension:
Date (UTC): 13/08/2013 14:45:51
Machine: ETG-SOFTDEV
Application Domain: /LM/W3SVC/8080/ROOT/tfs-1-130208782708232421
Assembly: Microsoft.TeamFoundation.Framework.Server, Version=10.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a; v2.0.50727
Service Host: 69ee1f98-86e8-48b3-9bb9-673d8c2bad5d (Eyetech Group Projects)
Process Details:
  Process Name: w3wp
  Process Id: 3836
  Thread Id: 1820
  Account name: EYETECHGROUP\Administrator

Detailed Message: TF30065: An unhandled exception occurred.

Web Request Details
    Url: http://etg-softdev:8080/tfs/_tfs_resources/Build/v3.0/BuildService.asmx [method: POST]
    User Agent: Team Foundation (devenv.exe, 10.0.40219.371)
    Headers: Content-Length=544&Content-Type=application%2fsoap%2bxml%3b+charset%3dutf-8&Accept-Encoding=gzip&Accept-Language=en-GB&Expect=100-continue&Host=etg-softdev%3a8080&User-Agent=Team+Foundation+(devenv.exe%2c+10.0.40219.371)&X-TFS-Version=1.0.0.0&X-TFS-Session=0369dbf6-9778-4bd1-aff2-05ef65e30706&TF-Instance=0369dbf6-9778-4bd1-aff2-05ef65e30706&SOAPAction=http%3a%2f%2fschemas.microsoft.com%2fTeamFoundation%2f2005%2f06%2fBuild%2fBuildService%2f03%2fAddProcessTemplates
    Path: /tfs/_tfs_resources/Build/v3.0/BuildService.asmx
    Local Request: True
    Host Address: ::1
    User: EYETECHGROUP\Administrator [authentication type: NTLM]

Exception Message: The file exists.
 (type IOException)

Exception Stack Trace:    at System.IO.Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.Path.InternalGetTempFileName(Boolean checkHost)
   at Microsoft.TeamFoundation.Build.Server.ProcessTemplate.UpdateCachedProcessParameters(TeamFoundationRequestContext requestContext, VersionSpec versionSpec)
   at Microsoft.TeamFoundation.Build.Server.TeamFoundationBuildService.AddProcessTemplates(TeamFoundationRequestContext requestContext, IList`1 processTemplates)
   at Microsoft.TeamFoundation.Build.Server.BuildWebService.AddProcessTemplates(ProcessTemplate[] processTemplates
I have posted a question on MSDN for help, and have been advised to to ask for further assistance here.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/da838327-ba36-4e69-bb11-94d5d20f8d77/tfs-2010-error-when-attempting-to-register-a-build-process-template

Any help would be greatly appreciated.

ding_jimmy